lunes, 11 de junio de 2007

Palau de Gyeongbokgung


Aquest és el temple més famós de Korea, situat a l'actual capital del Sud: Seoul.
Fou construït l'any 1395 pel rei Taejo, destruït a la primera invasió japonesa l'any 1592 i reconstruït el 1868 durant el regnat del rei Gojong.
Un complex d'uns 330 edificis que servia de centre neuràlgic de la capital (coneguda en aquell temps com Hanyang).
Una calma que fa somiar fins i tot a les granotes són el que a un li fan pensar que encara ets a la korea dinastica dins la bulliciosa ciutat actual de Seoul.
Evidentment és un dels edificis amb més orgull patriòtic... es pot veure bé aquí... el bitllet més valuós del país: 10000 Wons (una 8 euros aproximadament) té la fotografia del Palau reial.







Aquests totems de pedra es construien a les entrades de moltes cases antigament a Korea per tal d'espantar els mals auguris i mantenir la pau familiar i el somriure de les llars.
I aquest últim temple conegut amb el nom de Geoncheonggung, i recordat actualment pels habitants del país perquè fou on els japonesos materen l'emperadriu Myeongseong l'any 1895... el començament de l'invasió japonesa que significà 40 anys de domini, tortura i salvatgisme a la peninsula coreana. Prohibició de la llengua pròpia, obligació de posar noms japonesos i no coreans als recent nascuts, dones explotades sexualment, homes que hagueren de lluitar a favor dels japonesos a la guerra que aquests mantingueren contra els xinesos (de cara a la invasió també de Xina) i moltes altres barbaritats que només fa prop de 60 anys acabaren...


No hay comentarios: