jueves, 3 de mayo de 2007

L'IMPERI DEL CENTRE


La plaça de Tiananmen天安门
No hi ha descripció possible per aquest moment... és quan arribes davant del mite Mao, a la plaça central de la ciutat quan t'adones del que realment significa la Xina i ésser xinès.
Aquesta és l'entrada a la ciutat prohibida... la que tants anys ha estat la llar dels emperadors xinesos de moltes dinasties, actualment resulta ser el que molts consideren l'últim dels "emperadors", Mao Zedong, el que et dóna la benvinguda.
China se ha puesto en pie... i jo també...

Wangfujing 王府井
Aquesta és l'entrada al gran centre comercial del carrer amb més glamour de la ciutat. Seria com ser a portal de l'Àngel de Barcelona, si em permeten la comparació... amb la diferència que si penseu que el carrer de Barcelona sempre és ple de gent aleshores s'ha de veure Wangfujing per saber què és no poder veure a més de 10 metres per culpa de l'aglomeració. Evidentment aquí es conviu amb total harmonia entre botigues de te, electrodomèstics, paradetes de menjar xinès, 北京考验 (pato pekin) i hamburgueses del malauradament cada vegada més extès McDonalds.

Els Jocs Olímpics de Beijing 2008
Les ja super famoses mascotes dels que s'espera siguin els millors jocs olímpics de la història (no us ho posarem fàcil... tothom recorda Barcelona!). Aquests 5 animals, 5 elements, 5 número màgic a Xina han despertat tota mena d'alegria i també disputa, però en aquest món tot el que desperta convereses entre la gent s'ha de considerar com un èxit!!! de moment ja hi ha una família de Henan que ha posat als seus 5 fills (al camp la política del fill únic no es respecta com a la ciutat, i a més si ets d'una ètnia no Han ho tens permès) el nom de les mascotes: Beibei (peix blau); Jingjing (un panda); Huanhuan (l'antorxa roja); Yingying (l'antílop tibetà) i Nini (l'oreneta verda).


Summer palace
Aquest és el temple o més ben dit temples conegut per ser residència de la dona dels emperadors. Es tracta d'un llac anomenat Kunming (on se'm veu a la foto) amb tots els temples al voltant i un també al bell mig `que s'hi arriba per un pont. Evidentment era l'hivern, i a Beijing com veieu no hi feia calor, bàsicament alguns dies casi em moro del fred... però els paisatges són preciosos! Es pot patinar sobre gel envoltat d'història i a l'estiu fer el mateix passeig però remant una petita barqueta! magnífic... i sempre escoltant música xinesa tradicional!

Beijing nevat
Aquesta va ser la primera nevada de l'hivern! en una nit la ciutat va quedar completament coberta de blanc... i el que era preciós de veure també era desastrós pel trànsit i per la quantitat de capes de roba que havies de dur... anava com si fos una ceba amb potes! digueu-me exagerat però molts dies eren necessaris 2 pantalons per no quedar-te petrificat al mig d'un carrer i que se't endugués una bici, moto, cotxe, bus, cavall, carretó o vehicle sense nom (n'hi havia que no els sé dir ni en català).....
Però la Xina és gran en tots els sentits!!!!!

1 comentario:

Anónimo dijo...

guillemmmm!!! quin viatge nen! m'alegro de veure't tan content per allà.segur que estàs passant uns moments inolvidables. nosaltres, encara tirats per aqui a turisme. una forta abraçada de part de Mingo i Albert.(i de l'informàtic,Àngels, Vadò etc...)
cuid'at molt!