martes, 24 de abril de 2007

korea, el país dels matins tranquils



Salut a tots!
Ja fa quasi bé 8 mesos que vaig sortir de catalunya per passar-me, en principi, un any estudiant a Àsia, concretament a Corea del Sud. Estic instal.lat a la ciutat de Pyeongtaek, a menys d'una hora en autobús, metro i/o tren de la capital del país: Seoul. L'any passat vaig aconseguir una beca d'intercanvi de la Universitat Autònoma de Barcelona per a cursar el segon any de la carrera d'Àsia Oriental en aquest país anomenat "dels matins tranquils" (Corea, del sud... es clar?¿?¿). La meva primera idea era poder estudiar a Xina però no fou possible degut a les poques relacions que hi ha amb les universitats de l'imperi del centre (traducció literal de China en el seu idioma oficial: mandarí) i la UAB. Així doncs se'm oferí la possibilitat de venir a Corea i vaig acceptar.
De totes totes que vaig encertar en la desició de venir ja que amb poc més de 8 mesos he pogut conèixer, experimentar, viatjar, fer amistats i entendre molt molt millor tot el que abans havia estudiat i llegit sobre Àsia. Quan vaig arribar el setembre passat vaig estar-me 3 mesos i mig a Corea fent el primer semestre, cursant assignatures de xinès, de coreà i específiques de la carrera d'Àsia oriental en anglès (enseyades per molt bons professors coreans... que a part del temari ens van fer unes classes d'introducció a la cultura coreana i asiàtica genials... amb un simpàtic accent "Konglish" ben característic del país).

Aquí a Corea, tan el primer com el segon semestre que estic cursant ara, visc a la residència de la Universitat. Primerament vaig compartir habitació amb dos coreans, molt bona gent i ara hem cambiat per fer del lloc de residència una habitació ben globalitzada (som un coreà, de Seoul, un xinès, de Beijing i el meu millor amic com explicaré d'aquest país, i un noi de Mongòlia, amb qui des del dia que vaig arribar vam començar una molt bona amistat, és l'autèntic descendent del que ha estat el cap del més gran imperi de la història: Genghis Khan!). L'habitació és doncs un espai on l'idioma parlat no té cap mena de lògica... es parla anglès com a idioma general (tot i cap de nosaltres ser-ne natiu, ni tampoc amant, com ho demostra la diferència de pronúncia de cadascú... m'he donat compte que l'adjectiu "nice" sona ben diferent en boca de cada país... jeje). Jo amb en Jiannán (Beijingren, persona de Pekin, i ja considerat com un germà) intento només parlar en xinès ajudant-me de l'anglès i el diccionari sempre que no puc expressar-ho tot...ell amb mi utilitza també el xinès per voluntat meva d'haver-me de forçar a escoltar el mandarí a totes hores per familiaritzar-me). Amb l'Avaa (Mongòlia) parlem anglès, tot i que ell parla coreà amb els coreans perquè és l'idioma que estudia. Amb en Songuk (coreà) parlo anglès però xapurrejant coses amb coreà (lo més bàsic perquè he vist que estudiar dos idiomes asiàtics és massa complicat, volent fer-ho a màxim nivell). I per suposat que encara hi ha més idiomes perquè la naturalitat no falta mai en els diàlegs, així que també es parla mongol i català. Les paraulotes és el que tothom sap en tots els idiomes... fa gràcia sentir el català de girona en veu de coreans, xinesos, mongols, filipins, japonesos i russos. Ah... el castellà també apareix en algun moment... però no arriba ni a considerar-se de ciutadà de segona classe.....
Són moltes les històries que m'han passat durant aquests mesos... evidentment els 3 mesos també que he passat a Xina, a Beijing (a casa d'en Jiannán) i també viatjant, tota la gent de tots els països que he conegut allà i també a Corea podrien omplir forces pàgines de blog. Malauradament he decidit crear-lo ara, així que els records més bonics i els viatgets serà el que a temps lliure escriure per penjar-ho...
de moment una benvinguda al nou blog, gràcies a tots per l'ajuda i l'amistat i espero que aquest sigui un espai com el nom indica.... de trocamins....

14 comentarios:

Anónimo dijo...

Quina enveja tio!!
Està molt bé el teu blog... a veure si poses aquella foto que surts vestit com el Songoku (en el viatge per la Xina interior).
Apa, salut!!

Anónimo dijo...

Acabo de veure el teu BLOG... em sembla una bona idea ... ara ja no tens excusa per no mantenir-nos ben informats, je, je... molts de records dels d'Esclanyà... Salut i força !!! . Josep

Anónimo dijo...

eeii!!
ke guai aket blog, no? ja lhe mirat una mica, i les fotus i el text guapo guapo!
weno ja anirem passant per aki per anar mirant si renovess!!
un petóo i fins aviaat!
muaaaaaaaa

Anónimo dijo...

holaaaaa!!!! Quina bona idea fer aquest blog!!!! ens agradarà visitar-lo per saber totes les teves novetats!!!! Els comentaris estan molt bé, es nota que has anat a bones escoles!!!!!( je je ).
Un petó ben gros i fins aviat guillem!

REFUGEE dijo...

PEPE!!
ja era hora collons!!! jajaja
en fi, a vere si et pillo abans marxi jo i ens currem unes birretes tot explicant-me aventures i desventures...
jo al final piro al Sol Naciente, osea que si l'any que ve estalvies, ja saps...
abrazo y cachete en el culo...
sigues dolent... jajaa

Anónimo dijo...

Bones Guille!!!

Has tingut una idea genial creant akest blog, es super interessant i els comentaris estan currats. A veure si l'actualitzes sovint i vas explicant cosetes de la cultura asiatica...aixi aprenem tots jejeje. Una abraçada ben forta i continua disfrutant!

Anónimo dijo...

Guille!!!
Aixo si que es macu... Quina enveja... pero de la bona... :)
Disfruta que ja queda poquet per tornar-te a veure i aquí t'anyorem molt! Una abraçada!!
mireia

Anónimo dijo...

Guillem expliques tan be les tevas vivencies, que en fas venir les ganes de agefar l'avió i venir amb tu a coneixer tot el que dius, jo ya se el que es viatjar amb tu, gracies macu,t'estimo molt.

Anónimo dijo...

hola guille !! molt interessant el que expliques... enviaré la foto amb l'estelada a Carot R. perquè la posi al seu despatx de la Gene. No sap quin bon ambaixador de Catalunya té a orient !!!.
Quan tornis a Barcelona ja saps on tens la teva residència.
Petons.
Joana A.M.

Anónimo dijo...

Hola Pipaaaa!!
Perdona, ja sé que tothom ho pot llegir lo de pipaaa però ja saps que m'agrada dir-ho i més quan ets tant lluny així em sembla que et tinc més a prop.. je je. Cullonut aquest blog i cullonut el video del youtube, això sí que era un directe directe.. ja A veure si poses un link amb la web dels scalesjazz i així ens va coneixent la penya... Bé, cuida't molt i ves posants "news" al blog així estem informats ! Un petó molt gran dels tres que vivim al carrer de Pals..
Mario.

Anónimo dijo...

bones Guilleee!! kom mola akest blog jeje.. ara nu tnk temps x llegirmu tot xo un dia ja mi posaré en seriu i mu llegiré.. esk ara e danar a studiar kimika k vai na miketa agobiada xDD

po molen les fotus en seriu ^^ jeje

se t'enyora x akii ^^

mua wapu!!!

peru kt vagi tot tan o més b de lu k testa anant ara ^^

muaaK

Anónimo dijo...

hola guille!
Quina gracia veure el teu blog, hi estas escribint molt! Es maco veure les fotos. Molt diferent del sud est asiatic.
Passatho molt be i no thi quedis per sempre!
Gloria

Anónimo dijo...

Encara no hi havia entrat mai al teu blog, i és....increïble, TOT. Deus haver viscut un munt d'experiències que de ben segur no oblidaràs mai. Crec que tothom que passi per aquí et tindrà enveja sana i es quedarà amb ganes de veure aquest món.
Un petó gran des de sant celoni :)

Marta

Anónimo dijo...

Hola Guillem! Des de Camallera també estem al cas del teu blog.
Una abraçada
Glòria